Tarte à la tomate, mozzarella et roquette
- Temps de préparation et de cuisson
- Préparation :
- Cuisson :
- Facile
- Pour 4 personnes
Ingrédients
Pour la pâte :
- 210 g de farine
- 100 g de beurre ramolli
- 5 g de sel
- 8 cl d'eau
Pour la garniture :
- 4 tomates
- 2 boules de mozzarella
- 1 gousse d'ail
- 2 poignées de roquette
- 2-3 brins de basilic
- 10 cl d'huile d'olive
- 1 c. à café de harissa
- 3 c. à soupe de poudre d'amande
- 1 poignée de pignons de pin
- 2 pincées de fleur de sel, poivre
Préparation
- ÉTAPE 1
Prepare the dough by mixing the flour and salt. Add the butter cut into pieces and knead with your fingers.
- ÉTAPE 2
Add the water little by little to obtain a smooth paste.
- ÉTAPE 3
Mix the garlic with the harissa, a handful of rocket, the basil leaves and the olive oil.
- ÉTAPE 4
Preheat the oven to 180°C.
- ÉTAPE 5
Wash the tomatoes and cut them into slices. Remove the seeds and let them drain in a colander.
- ÉTAPE 6
Drain the mozzarella balls and cut them into slices.
- ÉTAPE 7
Roll out the dough on a floured work surface and place it in the mold. Prick it with a fork, sprinkle with almond powder and precook for 10 minutes.
- ÉTAPE 8
Arrange the tomato and mozzarella slices in a circle.
- ÉTAPE 9
Pour half of the chili oil, sprinkle with pine nuts and fleur de sel, then bake for 35 min.
- ÉTAPE 10
Mix the remaining arugula with the chili oil and arrange on the tart before serving.